• Unsal Infratechniek B.V.

  • Unsal Infratechniek B.V.

  • Unsal Infratechniek B.V.

  • Unsal Infratechniek B.V.

Copyright 2018 - Design by Imagination-IT

Jonen in Scheveningen

Het onderstaande project, mag Unsal Infratechniek B.V. gaan uitvoeren voor Lighting Pole Services

Lighting Pole Services heeft een wel heel bijzonder project weten te winnen. Van de gemeente Den Haag/Scheveningen ontvingen wij de opdracht tot het vervaardigen van zogenaamde dobbers, ook wel ‘Jonen’ genoemd. Deze zogenaamde Jonen zullen als een kunstobject het Kapitein de Rijkplein, die aan de Scheveningse haven grenst, geplaatst gaan worden. De productie van de benodigde materialen is inmiddels opgestart.

Het project

Het project “Jonen” is voor Lighting Pole Services een bijzonder project. Niet alleen zullen wij de Solar gestuurde lichtmasten uit de range Touche van onze partner Alfred Priess gaan leveren, maar tevens zullen wij de betonnen zitelementen en de plaatsing voor onze rekening nemen. Bijzonder omdat de zit elementen een totaal gewicht per stuk van ca. 5500 kilogram hebben. De betonnen zit elementen worden op locatie van een speciale coating voorzien, namelijk anti graffiti en anti sticker coating van onze partner Eurocoatings.

De lichtmast die in het zitelement geplaatst zal worden, is voorzien van solar panelen en een RGB LED toplicht. Het toplicht is op afstand in de gewenste kleur in te stellen. Een standalone licht object die geen aansluiting op het elektriciteitsnet behoeft.

In het totaal zullen er een negen tal ‘Jonen’ geplaatst gaan worden onder een hoek van vijf graden.

jonen 1 jonen 2

Het Kapitein de Rijkplein te Scheveningen

Middels diverse informatiebijeenkomsten voor omwonenden en betrokkenen, hebben de ontwerper en de gemeente de betrokkenen geïnformeerd. Het Kapitein de Rijkplein in Scheveningen is inmiddels aangepakt en vernieuwd en de plaatsing van de ‘Jonen’ en zitelementen is de laatste stap tot de finale afronding van dit plein. Het ontwerp van de  ‘Jonen’ is van Stephen Tas (Buro Sant & Co.) De architect heeft met dit ontwerp ingespeeld op de sfeer van de haven en visserij met  o.a. een robuuste keienverharding en bijzondere speel- c.q. verlichtingsobjecten in de vorm van dobbers. Als alles volgens planning verloopt, zullen de werkzaamheden tot de plaatsing van de ‘Jonen’ en bijbehorende zitelementen eind augustus gestart gaan worden.

Na de plaatsing zal de gemeente Den Haag/Scheveningen een mooi plein rijker zijn. Het Kapitein de Rijkplein zal met haar schuin oplopende helling richting de Scheveningse haven een harmonisch beeld met de omgeving gaan vormen. Wij zijn de gemeente Den Haag/Scheveningen erkentelijk voor het in onze onderneming gestelde vertrouwen en wij zijn verheugd om onze bijdrage aan dit unieke project te mogen leveren.
jonen 3

f t g m